Музеи под открытым небом – наиболее любимый вид музеев у посетителей. Часто гости воспринимают их в большей мере как рекреационную сферу, сферу отдыха.
Маёнтак Дудзічы ў 19 ст. належаў роду Ельскіх. Найбольш поўна ён апісаны ў інвентары 1844 года, калі ўладаром яго быў Карл Станіславаў Ельскі, харунжы Ігуменскі.
Рецепт напитка на меду «Медавуха»
Для яе прыгатавання мёд разбаўляюць ахалоджанай кiпячонай вадой i злiваюць у дрўляную пасудзiну. Асобна ў цёплай вадзе разводзяць дрожджы i ўлiваюць у посуд з разведзеным мёдам, дадаюць хмель i старанна перамешваюць. Вытрымлiваюць у халаднаватым месцы 6-8 сутак. Па мацунку, якi залежаў ад прапорцыi мёду i вады, адрознiвалi паўтарак, двайняк, трайняк. З аднаго пуду мёду атрымлiвалi сем вёдраў медавухi. У адрозненне ад гарэлкi мядуха была слабым напоем, яе моц прыблiзна 5-10 градусаў.
Рецепт ржаной водки «Жытнёўка»
Жытнюю муку запарваюць гарачай вадой у драўляным посудзе i мяшаюць, каб не было камякоў. Накрываюць накрыўкай, каб лепей запарылася. Стаiць прыкладна 1 гадзiну, потым разлiваюць у другую пасудзiну, каб хутка астыла. Калi хутка астыне, то засалодзiцца. Дадаюць дрожджы, закрываюць, i яна стаiць, «брэдзiць».
Праз тыдзень брага гатовая. Бяруць бражнiк (спецыяльная бочка на два донцы, у верхнiм дне якой маецца дзве адтулiны) i праз адтулiны ў верхнiм дне залiваюць брагу. У адну адтулiну ўстаўляюць паравую трубку, а другi канец яе - у кацёл з вадою. Кацёл награюць, i пара па трубцы iдзе ў бражнiк, брага грэецца, але ж не кiпiць. А ў другую адтулiну верхняга дна бражнiка ўстаўляюць трубку-халадзiльнiк, сярэдзiна якой апускаецца ў халодную ваду i праз якую цячэ гарэлка. Пад другi канец трубк-халадзiльнiка падстаўляюць бутлю, у якую роўным цурочкам бяжыць гарэлка.
З аднаго пуда мукi (16 кг) вырабляюць прыкладна 6-7 лiтраў гарэлкi. Захоўваюць яе ў глiняных i шкляных бутлях.
Рецепт настойки «Кменная»
Берут тмина 500 г, аниса 50 г, семян укропа 20 г, фиалкового корня 20 г, сухой померанцевой или апельсиновой корки 30 г. Все толкут и заливают 3,5 литрами 40-45-градусной водки.
Бутыль со смесью закупоривают и настаивают в теплом месте в течение 2 недель. Затем настойку процеживают и разливают в бутылки.
To get information needed and any information or to book an excursion, contact us from 10.00 till 17.00 on
+ 375 17 133-07-47
Phone/Fax
+ 375 29 602-52-50
+ 375 17 132-11-77
Phone/Fax
+ 375 29 603-52-50
Download Particulars info@dudutki.by
We invite you to visit us
on Friday till Sunday
Monday till Thursday are a day off

Mo-Th: days off
Fr-Sun: 1000 - 1800 (enter till 1700)
Dogs are not allowed